Novinky

NOVÁ GENERACE SIL OD GRAIN SYSTEMS INC.

Předpokládá se, že lidská populace by měla v roce 2040 dosáhnout hranice 9 miliard. Tato enormní rychlost jejího růstu však sebou přináší určité problémy, jakými jsou například zvyšující se nároky na potraviny, vodu, suroviny, atd. Zemědělství se proto stane jedním z nejdůležitějších faktorů, které budou mít rozhodující vliv na blahobyt lidstva.

Klíčové informace

  • Sila nové řady 40-SeriesTM jsou nyní dostupná u společnosti STROM-BEDNAR.
  • Nový revoluční střešní systém Z-TekTM umožňuje vyšší zatížitelnost pro výkonnější dopravník a je odolnější při zatížení sněhem.
  • Nový profil výztuh a použitý materiál (6,75 mm) zvyšují robustnost. Sila mohou být vyšší s menším počtem výztuh.
  • Přesah střechy a nový válcovaný konstrukční úhel pro maximální ochranu vaší úrody.

Americká společnost Grain Systems Inc. (dále GSI) uvedla v roce 2013 na trh novou sérii sil pod názvem 40-SeriesTM Grain Bin, která zajišťuje efektivitu, časové úspory, řízení rizik, zvýšené zisky a také jistotu.

Proč si vybrat společnost GSI? Se 40 lety zkušeností je firma GSI světovým lídrem na trhu a díky svým zdrojům a zkušenostem dokáže nabídnout farmářům ty nejvyspělejší technologie v oblasti skladování zrnin.

Exkluzivním dealerem pro český a slovenský trh je společnost STROM-BEDNAR, která s americkou společností se sídlem v Assumption, Illinois, USA, spolupracuje již od počátku své existence. Tato úzká spolupráce se podle zákazníků čím dál více ukazuje jako správná vzhledem ke kvalitě, dlouhé životnosti a nízkým požadavkům na údržbu systémů, které tyto americké technologie poskytují.

Nová síla, nový začátek

Primárním záměrem při navržení nové série sil bylo umožnit farmářům skladovat zrniny v silech s vyššími kapacitami, naskladnit materiál do sil za kratší dobu použitím výkonnějších dopravníků, zvýšit úroveň ochrany skladovaných komodit doplněné o požadované příslušenství a zajistit tak zákazníkovi komplexní systém pro nakládání se zrninami.

Vyšší kapacity a zatížitelnost

Bez ohledu na to, zda je systém používán na potraviny, krmivo či palivo, je nutné se zrninami manipulovat efektivněji než kdy dříve.

Nový revoluční střešní systém Z-TekTM s plochým zakončením střechy o velkém průměru zajišťuje vyšší zatížitelnost vrcholu a umožní použít i výkonnější dopravní zařízení pro manipulaci s materiálem. Do zásobníku je tak možné přesunout více zrní rychleji, což výrazně urychlí naplnění sil. Současně využívá silo nové řady montážní průchody střešních odsávacích ventilátorů v blízkosti vrcholu zajišťující zlepšené proudění vzduchu. Další součástí střešního systému jsou přesně zkonstruované krokve a vaznice ve tvaru Z pro rovnoměrnou distribuci zatížení a zvýšenou zatížitelnost vrcholu a odolnost proti zatížení sněhem. Tento systém navíc poskytuje zjednodušenou konstrukci pro rychlejší montáž. Vše bylo rozsáhle a důkladně testováno. Zátěž 102 058 kg (225 000lb) dokazuje, že střešní systém Z-TekTM je navržen tak, aby snesl extrémní zátěž.

Nový profil výztuh společnosti GSI a použití materiálu o síle 6,75 mm (2 gauge) vede ke zvýšené robustnosti. Díky tomu mohou být sila řady 40-SeriesTM vyšší bez použití většího počtu svislých výztuh. Pro dosažení výjimečné kvality jsou profily výztuh s vylepšenou konstrukcí vyráběny na přesném válcovacím zařízení. Kruhy na vnější straně sila navíc snižují velikost otvorů na šrouby ve výztuhách, takže se zvyšuje možné zatížení. Pozinkované základové patky výztuh jsou ošetřeny práškovým lakováním pro lepší odolnost vůči korozi.

Ochraňte svou produkci

Se zvyšujícími se cenami komodit je nezbytně nutné tyto zásoby s vysokou hodnotou chránit a optimalizovat podmínky jejich skladování. Přesah střechy bez oplechování a nový válcovaný konstrukční úhel při základně zabraňují průsakům. Zvýšená odolnost proti zatížení sněhem a polyethylenové těsnicí podložky zajišťují skvělou úroveň ochrany obilí před přírodními vlivy. Pro dlouhou životnost sil doznaly změn i šrouby, které jsou pokoveny galvanickým zinkováním v kvalitě JS500, jež poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi a jsou 5x odolnější vůči korozi než standardní zinkové kování.

Technické parametry

Společnost GSI vyrábí výhradně ocelová, pozinkovaná sila s plně provzdušňovanou podlahou. Boční plechy jsou zvlněné, což výrazně přispívá ke stabilitě a tvarové stálosti celého sila. Provzdušňovaná podlaha umožňuje skladování libovolné plodiny od velikosti semene řepky. Vyskladňování je zajištěno šnekem nebo systémem Grain Pump a oběžným vymetacím šnekem. Dříve produkovaná sila mohla uskladnit pouze 24 000 t.

Sila z nové série 40-SeriesTM jsou vyráběna v průměrech od 5,5 do 41,2 m (18´ až 135´) a jedno silo dokáže pojmout 204 až 35 000 t uskladněného materiálu při objemové hmotnosti 800 kg/m3. Výška vrcholu dosahuje 11,2 až 37,2 m.

Kromě sil řady 40-SeriesTM nabízí společnost GSI úplný sortiment zásobníků, zařízení pro manipulaci s materiálem a sušáren obilí.

S námi je radost skladovat
BEDNAR FMT s.r.o.